Print groener met RecycleClub cartridges!

April 2023

Langzaam maar zeker groeit in de maatschappij het bewustzijn dat cartridges te recyclen zijn. Wist u dat de gemiddelde cartridge zelfs tot 4 keer herbruikbaar is? Ook voor Elka Pieterman zijn duurzame oplossingen belangrijk. Het zit in ons DNA een steentje bij te dragen aan de wereld waarin wij leven. Daarom zijn we exclusief distributeur van RecycleClub inktcartridges voor de elektro vakhandel.

Waar staat RecycleClub voor?

RecycleClub is een initiatief van Recoll. Dit bedrijf is al bijna 30 jaar gespecialiseerd in het inzamelen en hervullen van inktcartridges. Recoll voorkomt dat er in Europa elk jaar 10 miljoen cartridges bij het restafval belanden. Uit ervaring weten ze dat slechts 15% van de cartridges wordt hergebruikt, terwijl dit 84% zou kunnen zijn. Door het inzamelen van cartridges draagt RecycleClub bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk. De CO2-impact van een remanufactured cartridge is namelijk vele malen lager dan een nieuwe.

Circulariteit en recycling van inkt cartridges

Waarom is het ook voor u interessant om RecycleClub cartridges te verkopen?

Het concept van RecycleClub bestaat uit twee pijlers: 1 de cartridges en 2 het inzamelen.

1. Verkoop van gerecycleerde cartridges

Wat is het voordeel voor u?
U profiteert van een betere marge op remanufactured cartridges dan op originele cartridges. Daarnaast draagt het verkopen van RecycleClub cartridges bij aan een duurzaam imago van uw bedrijf. Ook uw klanten staan hier steeds vaker bij stil.

Wat het voordeel voor uw klant?
Uw klant print meer pagina’s voor minder geld. Daarnaast bevatten de cartridges door het verwijderen van schotten en het originele sponsje meer inkt.

Kwaliteit
De kwaliteit van de hergebruikte inktpatronen wordt gegarandeerd door een eigen in-house productie en R&D bij Recoll. De ingeleverde cartridges worden uitgebreid getest en gereinigd. Omdat er voor RecycleClub alleen 100% originele cartridges worden hergebruikt zijn de chips op de cartridges ook origineel. Hierdoor ontstaan er geen foutmeldingen in de printer. Recoll test ook het paginarendement van de inkt in de hervulde inktpatronen volgens ISO/IEC 24711. Bovendien zit er op de cartridges 3 jaar garantie.

Wilt u de kwaliteit zelf testen?

Vraag dan via onze Customer Service een sample voor uw eigen printer aan!
Bel +32 (0)3 326 3240 (maandag t/m donderdag 8:30 - 18:00 uur, vrijdag 8:30 - 16:00 uur)
Mail naar sales@elkapieterman.be

2. Inzameling van lege inktcartridges

Inzameldoos voor cartridges van Recoll

Klanten die hun lege cartridges bij u in kunnen leveren, kopen vaker meteen een nieuwe. Zeker als u daarbij deskundig advies kunt geven. Zo versterkt inzamelen de klantrelatie en vergroot het de kans op terugkeer. Als RecycleClub verkooppunt hoort de speciale inzameldoos bij het concept. Het bedrijf Recoll is verantwoordelijk voor de inzameling van lege cartridges. U krijgt van hen ook gratis promotiemateriaal om uw klanten te stimuleren hun lege cartridges bij u in te leveren. Meld u aan als inzamelpunt.

Vergoeding

Financiƫle vergoeding voor Canon HP RecycleClub inktcartridges

De ingezamelde cartridges zijn een bron van extra inkomsten. U krijgt van Recoll namelijk een vergoeding voor het ingeleverde leeggoed. Dit kan oplopen tot wel 3 euro per cartridge. Helaas zijn nog niet alle merken in te leveren en te recyclen. Op dit moment kunnen Canon en HP inktjetprinter cartridges worden ingeleverd. Toners van laserprinters vallen hier dus niet onder. Wilt u weten hoeveel een bepaalde cartridge waard is? Controleer dit via de calculator op de website van RecycleClub.

Wat gebeurt er met ingeleverde cartridges? Bekijk de video.

Spaar voor mooie cadeaus

Door het inzamelen van leeggoed doet u ook automatisch mee aan het Recoll spaarprogramma. Met deze spaarpunten kunt u mooie cadeaus uitkiezen voor uzelf of uw personeel.

Doneer aan een goed doel

U kunt er ook voor kiezen het geld te doneren aan een goed doel. RecycleClub steunt meerdere goede doelen die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van Mens, Dier, Milieu & Maatschappij.

100% klimaatneutraal productieproces

Elke stap van de ecologische voetafdruk van deze cartridges wordt eerlijk gecompenseerd door concrete acties ten gunste van het milieu. In de geest van 'Fairtrade International' participeert RecycleClub in het programma van 'Fair Climate Fund'. De CO2-credits van RecycleClub worden gebruikt voor de financiering van concrete projecten op het gebied van milieubehoud en verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Fairtrade Fair Climate Fund Gold standard

Bekijk alle nieuwsitems